Den grønne tråden fra EU til en liten norsk bedrift / Arendalsuka

EU utvikler grønn næringspolitikk i et forrykende tempo. Vekststrategien «Den grønne given» introduserer omfattende bindende regelverk med mål om fundamental omlegging av økonomien. Kraften i de økonomiske og politiske musklene er sterkere enn noe tidligere internasjonalt bærekraftsinitiativ. Nye reguleringer vedtas mens detaljene fremdeles er under utvikling. EU mener alvor med grønn omstilling.

Det er først og fremst de aller største bedriftene som berøres direkte av nye reguleringer innen bærekraft. De med 500 eller flere ansatte og visse krav til omsetning. Men EU varsler at også de mellomstore og de små bedriftene må være forberedt på å omstille seg. Kunder i privat og offentlig sektor vil stille strengere miljøkrav til leverandører, investorer vil ønske å putte pengene sine i grønne aktiviteter, og samfunnets forventninger til bærekraft øker.

  • Hvordan vil EUs grønne næringspolitikk påvirke små og mellomstore bedrifter i Norge?
  • Hvordan bør mindre bedrifter rigge seg for å være best mulig forberedt på strengere miljøkrav?  

Trine Skei Grande i Footprint oppsummerer EUs grønne giv for norske småbedrifter. DNB og Nye Veier forteller om hvilke krav de vil stille til mindre bedrifter i lys av de grønne reguleringene, og hvilke anbefalinger de har til de mindre bedriftene. 
Næringsminister Jan Christian Vestre er invitert til en samtale om hvordan norske myndigheter legger til rette for at små og mellomstore bedrifter skal kunne forberede seg på økte miljøkrav. 

 

Medvirkende
  • Trine Skei Grande, Partner, Footprint
  • Line Asker, Fagekspert bærekraft, DNB
  • Maarten Lohne van der Eynden, Fagansvarlig bærekraft, Nye Veier
  • Jan Christian Vestre (invitert), Næringsminister
  • Ann-Kristin Ytreberg, Administrerende direktør, Miljøfyrtårn
  • Anette Stave Severinsen, Leder, Klimapartnere Agder
Tid 17. aug 2022 kl. 08.00 - 09.00
Arrangør Stiftelsen Miljøfyrtårn, Footprint, Klimapartnere (Gå til arrangørens nettside )
Klimafokus Fossilfri 2030
Sted
Impact Hub Agder Arendal
Se kart 
Aktivitet berører
følgende bærekraftsmål
facebook (åpner i et nytt vindu) twitter (åpner i et nytt vindu) facebook (åpner i et nytt vindu) e-post (åpner i et nytt vindu)