Nyheter

Toppledere samlet rundt langbordet

Over 60 toppledere og bærekraftsansvarlige var samlet under årets Topplederfoum på STUP Hotel Norge i Kristiansand den 19. januar. Hovedfokus gjennom dagen var erfaringsutveksling, hvor klimapartnerne startet med diskusjon og samtaler i grupper, for deretter å møtes ved langbordet.

VI ANSETTER NY RÅDGIVER

Nå styrker vi laget i Klimapartnere Agder! 13. desember var det fylkesting og fylkeskommunedirektørens forslag om å, blant annet, øke budsjettet til Klimapartnere, ble vedtatt. Det betyr at vi nå øker innsatsen og ansetter en ny rådgiver som skal jobbe i Klimapartnere Agder sammen med Anette.

Partnerbesøk hos Asplan Viak

I sommer snakket vi med landskapsarkitektene Espen Evensen Reinfjord og Mari-Ann Thorsen Ekern i Asplan Viak. De har begge vært med å lage klimagasskalkulatoren Landskap LCA for landskapsprosjekter. Asplan Viak oppfordrer oppdragsgivere til å stille høyere krav, fordi det er mulig og nødvendig.

Ny Klimapartner- ERNST & YOUNG AS, KRISTIANSAND

EY Kristiansand opplever i stigende grad etterspørsel fra kunder om å hjelpe dem med forskjellige klimautfordringer. Nå har de blitt Klimapartner i Agder og gleder seg til å være en del av nettverket for å få til endring.

Partnerbesøk hos Arendal kommune

Vi har vært på partnerbesøk i Arendal kommune og snakket med klima- og miljørådgiver Ragnhild Marie Hammer. Her har vi fått innblikk i deres gjennomførte og pågående prosjekter innenfor elektrifisering, og kommunens spydspissprosjekt med tilretteleggingen av Eyde energipark.

Partnerbesøk hos Innoventus Sør

Vi tok en prat med Christopher Rosenkilde i Innoventus Sør om hvordan de jobber med gründere, næringsliv, offentlige etater, akademia og forskningsmiljø for å skape bærekraftige løsninger for fremtiden.

Partnerbesøk - Universitetet i Agder

Vi har vært på partnerbesøk hos Universitetet i Agder og snakket med miljørådgiver Katharina R. Bjørnestøl. På UiA jobber hun med grønn drift og reduksjon av klimafotavtrykk, hvor de i vår blant annet har fokusert på mobilitet og reisevaner blant de ansatte.

Partnerbesøk hos Stiftelsen Miljøfyrtårn

Vi har vært på partnerbesøk hos Stiftelsen Miljøfyrtårn og snakket med Simone Heinz - leder for Miljøfaglig utvikling. Her har vi fått høre mer om lanseringen av deres nye felleskriterier og styringsverktøy, og veien videre.

Klimapartneres arrangementer under Arendalsuka 2022

Det er sommer og vi begynner å glede oss til Arendalsuka 2022. Det blir en uke pakket med interessante diskusjoner, foredrag og arrangementer. Klimapartnere skal ha 6 arrangementer mellom 16.-18. august, og her får du oversikt over hva som skjer.

Partnerbesøk hos 07 Media Sør AS

Vi har vært på besøk hos 07 Media Sør AS, hvor vi snakket med Connie Oppebøen, miljøansvarlig, og daglig leder, Randi Granvold. De forteller om et stort engasjement for bærekraft, inkludering og involvering av de ansatte, pågående bærekraftsprosjekter og utfordringer i bransjen.

Sommeransatte hos Klimapartnere Agder

Sommerferien har dratt oss inn i feriebobla, men Klimapartnere Agder går ikke i dvale for det om. Vi har nemlig vært så heldige å fått inn Linnéa Holsen Meier og Olav Skogen som sommeransatte hos oss.

Lansering av flere store nyheter hos Stiftelsen Miljøfyrtårn

Miljøfyrtårn har i over to år jobbet med utformingen av nye felleskriterier og et nytt digitalt styringsverktøy. For noen uker siden ble dette endelig lansert. Lanseringen gir virksomheter bedre forutsetninger og verktøy til å jobbe med miljø- og klimapåvirkninger i hele verdikjeden.

facebook (åpner i et nytt vindu) twitter (åpner i et nytt vindu) facebook (åpner i et nytt vindu) e-post (åpner i et nytt vindu)